‘Te grote accu was oorzaak brandgevaar Galaxy Note 7 smartphone’

Inmiddels is het iedereen al wel duidelijk dat Samsung is gestopt met de productie en de verkoop van de Note 7 smartphone. Door brandgevaar is het toestel wereldwijd teruggeroepen. Binnenkort komt Samsung met de definitieve oorzaak. 

De accu’s van de Samsung Galaxy Note 7 pasten niet goed in de telefoon. De accu’s waren net te groot, of net te klein, hierdoor kon de smartphone eenvoudig oververhit raken en in brand vliegen. Volgens The Wall Street Journal staat dat in een onderzoek van Samsung over de Note 7.

De resultaten van het onderzoek zouden aanstaande maandag tijdens een livestream vrijgegeven worden aan de pers.

Onregelmatig formaat

Uit het onderzoek blijkt dat de accu’s van de Note 7 smartphone beschikken over een onregelmatig formaat. Hierdoor waren de accu’s te groot of te klein. Omdat de accu n iet goed in de smartphone paste, vond er oververhitting plaats in de Note 7.

Terugroepactie

Samsung besloot naar aanleiding van de accuproblemen om de smartphone volledig uit productie te nemen en alle exemplaren via een grootste terugroepactie terug te halen. Dit jaar komt Samsung met de Galaxy S8, waarschijnlijk komt er ook een S8-variant met een groter scherm.

Vorig artikelDuckDuckGo bereikt mijlpaal van ruim 10 miljard zoekopdrachten
Volgend artikelAndroid 7.0 Nougat snel beschikbaar voor Honor 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in