Politie lekt vertrouwelijke documenten via verlopen mailadressen

De politie heeft een aantal domeinnamen laten verlopen. Aangezien er een e-mailadres was gekoppeld aan het domein is er op deze manier persoonlijke informatie gelekt. Derden kunnen die domeinen kopen en zo toegang krijgen tot de vertrouwelijke e-mails. 

De ethische hacker zette de verlopen domeinnamen op zijn eigen naam. Zo krijgt hij via deze manier alle vertrouwelijke informatie toegestuurd. Voorheen ging het e-mailcontact via een apart domeinnaam per korps. Zo was er bijvoorbeeld een domein; @politiebrabantnoord.nl.

Tegenwoordig wordt het algemene politie domein gebruikt voor het e-mail adres. De politie heeft een aantal oude domeinnamen laten verlopen, hierdoor heeft ethisch hacker Wouter Slotboom de domeinen op zijn naam laten zetten. Omdat het domein nu op zijn naam staat, kwamen alle mailtjes direct bij Slotboom terecht, en niet bij de politie.

Volgens BNR heeft Slotboom de politie twee jaar geleden geïnformeerd over de kwetsbaarheid. De politie heeft geen stappen ondernomen, om deze reden heeft hij de domeinnamen zelf geregistreerd.

VIANumrush
Vorig artikelSuper Mario Run komt in maart naar Android
Volgend artikel‘FaceTime groepsbellen mogelijk in iOS11’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in