QNAP TS-451A NAS review: Veel media functionaliteiten

QNAP TS-451A

De QNAP-TS451A beschikt over vele mogelijkheden. Door de aanwezigheid van de HDMI-aansluiting aan de achterzijde zijn er een aantal media-functionaliteiten aanwezig. De Intel HD Graphics ondersteunt de H.264 hardwarematige decodering en levert hierdoor een real-time 4K en 1080P transcoding. Via de HDMI-aansluiting aan de achterzijde is het mogelijk om de NAS te koppelen aan een monitor of TV.

QNAP heeft de NAS voorzien van een Intel Celeron N3060 dual-core CPU welke is geklokt op 1.6Ghz met een boost tot 2.48Ghz. Verder is er een variant met 2GB of 4GB aan interne RAM capaciteit. Er zijn vier bays aanwezig, de HDD configuratie is uiteraard volledig naar eigen wens te configureren met verschillende RAID levels.

Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig. De meest simpele RAID-opstelling is RAID 1. Hierbij wordt er een mirror aangemaakt. Naast RAID 1 zijn ook de volgende RAID-levels aanwezig:

  • RAID 0
  • RAID 5
  • RAID 6
  • RAID 10
  • RAID 5 + hot spare
  • RAID JBOD
  • RAID single

In combinatie met de aanvullende UX-800P of UX500P is het mogelijk om de 4-bays te vergroten via een uitbreidingsunit. Voor de review hebben wij een RAID 1 setup gebruikt met twee Western Digital 6TB schijven.

Design QNAP-TS451A

Het design van de QNAP-TS451A heeft veel van dan de overige systemen van QNAP. Aan de voorzijde van de NAS is er een SD-kaartlezer, USB 3.0 en USB QuickAccess poort te vinden. Uiteraard mag ook de aan/uit knop en de One-Touch-backup knop niet ontbreken aan de voorzijde van de TS-451A.

Aan de achterzijde is er qua media connectiviteit veel te vinden. Zo vinden we een aantal audio-aansluitingen, HDMI, 2x USB 3.0 en 2X gigabit ethernet. Via de meegeleverde adapter wordt de NAS van stroom voorzien.

QNAP-TS-451-6Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de QNAP TS-451A:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-451A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMatzwarte iPhone 7 heeft last van losrakende verf
Volgend artikelLG G6 smartphone beschikt over 32bit-quad-dac chip
review-qnap-ts-451a-nasDe QNAP TS-451A is een NAS welke beschikt over voldoende functionaliteiten. De NAS is prima geschikt voor de zakelijke en thuis-gebruikers. Vooral op gebied van de media-functionaliteiten heeft de QNAP TS-451A veel mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in