QNAP TS-451A NAS review: Veel media functionaliteiten

Installatie

Net zoals de voorgaande QNAP-systemen is de installatie eenvoudig. Zonder enige kennis van IT is het eenvoudig en makkelijk om de NAS volledig te configureren. Uiteraard kan je na de installatie veel extra componenten installeren. De basis-installatie is redelijk eenvoudig.

Wanneer het apparaat is voorzien van een correct IP adres is het mogelijk om de NAS eenvoudig te configureren via de eenvoudige setup. Via de QNAP Qfinder software is het mogelijk om de NAS eenvoudig te scannen en verder te configureren.

Er zijn twee mogelijkheden om de NAS te configureren. Zo is er een “Home setup”, en een “Business use” configuratie. Zoals de naam al aangeeft is de Home setup vooral gericht op de thuisgebruikers, hierbij worden verschillende media-toepassingen geinstalleerd op de NAS. De Business Use configuratie geeft verschillende diensten welke zich richten op de zakelijke omgeving, zoals bijvoorbeeld een Windows Network Service. Uiteraard kan je later altijd nog apps verwijderen en toevoegen.

Tijdens de setup verschijnen er een aantal instellingen welke je direct kan configureren. Het begint met de basis-configuratie voor de naam, gebruikersnaam en het wachtwoord. Daarna zijn de netwerk, service en schijf modules instellingen te configureren.

Voor de schijfconfiguratie gebruiken wij een RAID 5 voor twee 6TB schijven. Als volumetype gebruiken wij de Thick-volume configuratie. Vooral voor de media-toepassingen geeft dit type de beste performance.

De standaard configuratie met vier 6TB schijven in RAID 5 duurt ongeveer 20 minuten. Uiteraard kan het een aantal uur duren voordat alle 6TB schijven volledig zijn gesynchroniseerd met de RAID 5 setup. Afhankelijk van de prestaties kan dit een aantal uur duren.

Configuratie

In het configuratiescherm zijn er veel instellingen beschikbaar. Naast de standaard configuratie-items zijn er ook instellingen beschikbaar voor de apps welke zijn geinstalleerd.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de QNAP TS-451A:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-451A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMatzwarte iPhone 7 heeft last van losrakende verf
Volgend artikelLG G6 smartphone beschikt over 32bit-quad-dac chip
review-qnap-ts-451a-nasDe QNAP TS-451A is een NAS welke beschikt over voldoende functionaliteiten. De NAS is prima geschikt voor de zakelijke en thuis-gebruikers. Vooral op gebied van de media-functionaliteiten heeft de QNAP TS-451A veel mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in