QNAP TS-451A NAS review: Veel media functionaliteiten

Conclusie

De QNAP TS-451A met 2GB aan RAM is een interessante NAS welke de beschikking over een aantal opvallende en unieke specificaties. QNAP heeft de TS-451A uitgebracht in het middensegment voor consumenten, uiteraard is de NAS ook prima te gebruiken voor de zakelijke-omgevingen.

Voor thuisgebruik beschikt de NAS over een aantal interessante functionaliteiten. Zo is er volledige 4K playback support aanwezig, een HDMI-uitgang en vele apps welke beschikbaar zijn in de App Center portal van QNAP. Vooral in combinatie met de HD Station App is de QNAP TS-451A perfect te gebruiken als een allround media-setup. Streamen is via Kodi of Plex is ook geen enkel probleem, en gaat zonder performance problemen. Wel moet je Kodi installeren via een externe repo. Aangezien de app standaard niet is te downloaden vanuit de Qnap App Store. De standaard media toepassingen van QNAP zijn uiteraard wel te vinden in de App Store van Qnap.

Voor de media-toepassingen zijn er voldoende mogelijkheden. In combinatie met de 4K playback support, is de QNAP-TS451A een geschikt apparaat om in te zetten als media-station.

Wanneer we kijken naar de zakelijke functionaliteiten geeft de QNAP AES-NI hardware encryption, Snapshot ondersteuning en ondersteuning voor de SMB/CIFS, NFS en AFP protocollen. Hierdoor is de NAS prima te gebruiken voor automatische backups of een compacte file-share. Het grote feature pakket van de QNAP is zeker een voordeel, voor zowel de zakelijke als thuis-omgevingen zijn er veel mogelijkheden.

QuickAccess

De QuickAccess functionaliteit is een nieuwe unieke functionaliteiten. Met deze aansluiting is het mogelijk om direct te verbinden met de NAS vanaf een computer. Het direct connecten gaat via de USB aansluiting, hierdoor kan je zonder netwerk de NAS nog steeds benaderen.

Prijs en beschikbaarheid

Voor een prijs van ongeveer 440 euro is de NAS verkrijgbaar in Nederland. Dit is voor het 2GB exemplaar. Naast het 2GB exemplaar is er ook een 4GB exemplaar beschikbaar.

Als het gaat om prestaties en functionaliteiten is het zeker geen miskoop. Er is altijd nog een optie om de interne RAM capaciteit te vergroten met een extra RAM-module.

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de QNAP TS-451A review:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-451A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMatzwarte iPhone 7 heeft last van losrakende verf
Volgend artikelLG G6 smartphone beschikt over 32bit-quad-dac chip
review-qnap-ts-451a-nasDe QNAP TS-451A is een NAS welke beschikt over voldoende functionaliteiten. De NAS is prima geschikt voor de zakelijke en thuis-gebruikers. Vooral op gebied van de media-functionaliteiten heeft de QNAP TS-451A veel mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in