Belastingdienst waarschuwt om WhatsApp berichten

De Belastingdienst heeft een waarschuwing geplaatst met daarin een waarschuwing voor de valse WhatsApp-berichten welke uit de naam van de Belastingdienst worden verzonden. Mensen die een vals whatsappje hebben ontvangen, wordt verzocht daar niet op te reageren

De Belastingdienst heeft een waarschuwing geplaatst op de website. In het Whatsapp-bericht  welke wordt verzonden worden mensen opgeroepen om zo snel mogelijk een betalingsachterstand te vereffenen. Ze moeten daarvoor een bedrag overname naar een bankrekeningnummer. In het bericht wordt het bankrekeningnummer weergeven, uiteraard is het nummer niet van de fiscus zelf.

In die berichten wordt uit naam van de dienst verzocht een betalingsachterstand snel te voldoen. De Belastingdienst geeft aan dat er nooit via WhatsApp berichten worden gestuurd.

Heb je een dergelijk WhatsApp-bericht ontvangen? Het is aangeraden om het te melden bij de Belastingdienst, aangevuld met extra informatie, zoals een rekeningnummer, website en telefoonnummer.

Vorig artikelTelecomprovider Sprint koopt voor 33% muziekdienst Tidal
Volgend artikelApple onderzoekt verbindingsproblemen AirPods

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in