TU Delft wint SpaceX Hyperloopwedstrijd van Elon Musk

Studenten van de TU Delft zijn eerste geworden in de finale van de SpaceX hyperlooprace in de VS. De studenten hebben bij de prestigieuze ‘SpaceX Hyperloop Pod Competition’ in Californië de totaalprijs ontvangen voor het beste ontwerp. 

Het hyperloopteam uit Delft nam het op tegen 28 andere teams. Een hyperloop kan je zien als een kleine trein welke met een hoge snelheid door een vacuümtunnel schiet. Het prototype van de TU Delft haalde in de proeftunnel van 1,25 kilometer lang een snelheid van 93 kilometer per uur. Wanneer er een langere buis aanwezig is, moet een snelheid tot wel 1200 km/u haalbaar zijn.

Het idee van de hyperloop is afkomstig van Elon Musk, eigenaar van onder andere Tesla en SpaceX. Hij wil de hyperloop inzetten om een snelle verbinding te maken tussen verschillende steden. De wedstrijd heeft hij gestart om de ontwikkelingen te versnellen.

In theorie is er een snelheid mogelijk van 1200 kilometer per uur. Dit is mogelijk door de zeer lage luchtweerstand, hierdoor is er relatief weinig energie nodig. De capsule uit Delft heeft de hoogste prijs ontvangen in het algemene klassement. Ook heeft de capsule een award voor de beste constructie binnen gehaald.

Vorig artikel‘Oppo Find 9 wordt uitgebracht in 2 varianten’
Volgend artikel‘Samsung presenteert eind deze maand Galaxy Tab S3’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in