Anonymous legt de CIA-Site plat

De website van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA is gisteren enige tijd onbereikbaar geweest door toedoen van hackers. De daders zeiden te behoren tot de hackersgroep Anonymous.

HackDe groep identificeerde zich op internet en noemde de actie ‘CIA Tango down’. Dat is een zegswijze van elitetroepen van de Amerikaanse strijdkrachten waarmee ze de uitschakeling van de vijand bedoelen.

De CIA heeft geen commentaar op de tijdelijke onbereikbaarheid van zijn site. Vandaag functioneerde die weer.

Het hacken van de CIA-site is één van de vele geslaagde hackpogingen van Anonymous de laatste weken. Eerder lukte het al bij de sites van de FBI, Scotland Yard, het Griekse ministerie van Justitie, de Amerikaanse zender CBS en vele andere belangrijke instanties. Ook de Poolse overheid werd aangevallen omdat daar een wetsvoorstel voor internetcensuur werd ingediend.

Anonymous valt de websites aan met gecoördineerde ‘Distributed Denial of Service’-aanvallen (DDoS). Een DDoS-aanval houdt in dat een gigantisch aantal aanvragen naar een bepaalde website wordt verstuurd. Op die manier worden de servers achter die website overbelast, en kan uiteindelijk niemand de website nog openen.

Het hackerscollectief begon aan het offensief nadat eind januari de site Megaupload offline werd gehaald door de FBI. Tientallen overheids- en Hollywoodwebsites werden aangevallen. Die sites steunden namelijk de wetsvoorstellen SOPA en PIPA, die ervoor moeten zorgen dat het internet beter gecensureerd kan worden. Na wereldwijd protest werden de wetsvoorstellen echter ingetrokken.

Vorig artikelHoe werken de hackers van Anonymous
Volgend artikelWie is Anonymous?

1 REACTIE

  1. “Het hacken van de CIA-site is één van de vele geslaagde hackpogingen van Anonymous de laatste weken.”

    De site is niet gehackt! Alleen platgelegd, dat is iets anders dan hacken. En het is een Hackers collectief geen groep, want Anonymous is geen organisatie en heeft geen leider. Als je op internet zegt dat je Anonymous bent. Ben je in feite Anonymous, ook als je geen hacker bent.

    Dit is gewoon een tip voor als je de volgende keer een artikel over Anonymous schrijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in