YouTube maakt livestreamen mogelijk via YouTube-app

YouTube heeft de livestream functionaliteit breder uitgerold. De dienst is nu ook beschikbaar voor de mobiele YouTube-app. Om gebruik te maken van de livestream functionaliteit heb je wel minimaal 10.000 abonnees nodig. 

Voor een langere tijd is het al mogelijk om een livestream vanaf de desktop te starten. Een livestream vanaf de YouTube-app starten op een smartphone heeft even op zich laten wachten. Vanaf vandaag is de nieuwe functionaliteit beschikbaar.

YouTube livestreams

YouTube maakt de livestreamfunctie in de apps voor iOS en Android beschikbaar voor alle kanalen met minimaal 10.000 abonnees. De overige gebruikers krijgen binnenkort de livestream functionaliteit, wanneer precies is vooralsnog onbekend.

Livestreamen via de Youtube-app kan via een nieuwe knop die naast de bestaande Opnemen-knop is te vinden. Ook de nieuwe ‘Super Chat Functionaliteit’ is uitgebracht, hiermee kunnen gebruikers de berichten uitlichten tijdens de livestream. De berichten worden prominent zichtbaar voor zowel de streamer als alle kijkers welke de stream bekijken.

Vorig artikelLogitech introduceert nieuwe 4K-webcam
Volgend artikelOppo voor het eerst grootste smartphonefabrikant in China

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in