Megauploud offline waarom?

De uploadsite Megaupload is door de FBI offline gehaald. Alle servers zijn in beslag genomen en alle medewerkers waaronder een Nederlander zijn in Nieuw-Zeeland opgepakt in afwachting op uitlevering aan Amerika.

De aanklacht is piraterij en betrokkenheid bij een illegale organisatie. Ook wordt verweten dat de site de entertainmentindustrie 500 miljoen dollar aan omzet heeft gekost. Megaupload hield zich altijd aan de digital millennium copyright act. Dit houd in dat de site niet aansprakelijk is voor de content die door de gebruikers wordt geupload. Als door iemand aangegeven wordt dat een bestand illegaal geupload is via een notice and takedown verzoek dan wordt het betreffende bestand off-line gehaald. Volgens de aanklacht voldoet Megaupload hier niet aan. Op 9 december 2011 is the mega song on-line gezet. In deze video betuigen de artiesten Snoop Dogg, Kanye West, Alicia Keys en will.i.am hun steun aan Megaupload. Later is deze video door Universal Music Group (UMG) via een notice and takedown van Youtube verwijdert. Ondertussen is de video weer op Youtube te vinden.

De upload sites uploaded.to en Filesonic hebben maatregelen genomen om niet in dezelfde problemen te komen als Megaupload. Zo blokkeert uploaded.to Amerikaanse bezoekers en kan via Filesonic geen bestanden meer gedeeld worden.

Vorig artikelWie is Anonymous?
Volgend artikelKlanten willen schade-vergoeding van KPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in