The Phone House en Typhone failliet

The Phone House en webwinkel Typhone hebben dinsdagmiddag een faillissement aangevraagd. Ondanks forse investeringen hadden de winkels last van slechte resultaten. Het bedrijf is sinds eind jaren negentig in Nederland actief.

De winkels van The Phone House zijn voor een deel eigendom van Relevant Holding, de holding is onder andere bekend van iCentre, Dixons en MyCom. Tegenover nu.nl heeft een woordvoerder laten weten dat de omzet onder druk staat vanwege de directe concurrentie. Ook heeft de nieuwe telecomwet gezorgd voor problemen.

Bij de nieuwe wet is het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement beperkt. Naast teruglopende verkopen, werden ook de vergoedingen vanuit de providers verlaagd. Hierdoor was er een snelle afname van de omzet. Vanaf 1 mei moeten alle telecombedrijven duidelijk maken dat een telefoon die wordt aangeboden bij een abonnement niet ‘gratis’ is.

The Phone House

In totaal heeft The Phone House 144 vestigingen en werken er ruim 806 mensen bij het telecombedrijf.  De 74 franchise vestigingen zijn niet getroffen door het faillissement, wel moeten deze vestigingen onder een andere label verder.

Vorig artikelTechnieuws.com bestaat 5 jaar: Hoe het allemaal begon + winacties
Volgend artikelNokia komt met vier nieuwe smartphones tijdens MWC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in