Bedrijven spelen steeds meer in op digitale communicatie

Tegenwoordig gaat steeds meer digitaal. Communicatie gaat tegenwoordig voor het grootste deel volledig digitaal. In 2016 waren er weer vele nieuwe digitale communicatie middelen uitgebracht en flink uitgebreid. 

In 2016 werd er veel communicatie digitaal toegepast door bedrijven. Zo werd in 2016 de digitale media via bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Snapchat steeds belangrijk. Vooral Instagram en Snapchat zijn flink aan het groeien op de zakelijke markt.

Digitale trends voor 2017

Ook voor 2017 staan er een aantal digitale trends op de markt. Een van de grootste verwachtingen is vooral gericht op kunstmatige intelligentie, wij gaan er vanuit dat dat kunstmatige intelligentie (ook wel AI genoemd) een doorslaggevende rol gaat spelen op gebied van digitale communicatie voor bedrijven.

Kunstmatige intelligentie is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten volledig zelfstandig kunnen werken. Niet alleen voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s is AI toepasbaar. Ook voor digitale communicatie middelen zal AI toegepast worden.

Veel toepassingen maken al gebruik van kunstmatige intelligentie. Virtuele assistenten zoal Siri, Google Now, Cortana en Facebook M maken momenteel al gebruik van deze techniek. Naar verwachting zullen diensten welke gericht zijn op de digitale communicatie hier snel op in gaan spelen.

Facebook

Facebook is voor bedrijven een interessant communicatieplatform. Met Facebook is het eenvoudig mogelijk om snel veel bereik te generen. Met wereldwijd honderden miljoenen leden is de doelgroep enorm, niet alleen jongeren zijn te vinden op het sociale netwerk.

Ook op de werkvloer is Facebook uitstekend toepasbaar voor de digitale interne communicatie. Met het Workplace by Facebook platform is het voor bedrijven mogelijk om een intern sociaal netwerk aan te maken. Uiteraard is Facebook niet de enige welke zich richt op het digitaal verbinden van werknemers, diensten zoals Microsoft Teams en Slack beschikken over soortgelijke functionaliteiten.

Digitale marketing stijgt!

Uit een onderzoek van IAB Nederland is duidelijk te zien dat de digitale marketing in Nederland flink aan het groeien is. Eind 2016 was de verdeling tussen online en traditionele media respectievelijk 54% en 46%. De verwachting is dat de verdeling in 2020 verschoven zal zijn naar 34% traditionele media en ruim 66% online. De stijging is zeker niet vreemd, aangezien steeds meer gebruikers zijn verbonden met internet en online diensten. Hierdoor is bijvoorbeeld adverteren een goedkope en snelle manier om een specifieke doelgroep te bereiken.

Offline producten zoals flyers, visitekaartjes en overige offline producten worden uiteraard nog wel altijd ingezet door bedrijven. Ook drukwerk kan tegenwoordig snel verzonden worden, een goed voorbeeld hiervan is de snelle verzending van Reclameland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here