Review: Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma

Software

De software is vooral bij toetsenbord een belangrijk punt. Ook zie je aan de software vaak het verschil tussen de A-merken en de overige merken. Razer maakt gebruik van de Synapse software.

Met de Synpase software zijn er veel mogelijkheden voor de hardware van Razer. Het is verplicht om een Razer account aan te maken. Hierdoor worden de instellingen meegenomen in het online profiel, waardoor je op verschillende computers dezelfde configuratie kan gebruiken. 

Het programma werkt eenvoudig, met een aantal muisklikken is het mogelijk om het toetsenbord te configureren en functies te wijzigen. Elke toets kan worden voorzien van een eigen functionaliteit, hierdoor is er geen beperking tot de FN toetsen. In het tabblad “keyboard” heb je de mogelijkheid om elke knop volledig te customizen met acties.

Uiteraard zijn er ook verschillenden profielen aan te maken welke via een sneltoets geactiveerd kunnen worden. Vooral voor gamers is een profiel erg handig. Zo kan je het toetsenbord voor bijvoorbeeld GTA 5 of CS voorzien van een eigen configuratie, via een sneltoets is het mogelijk om snel te switchen tussen de verschillende configuraties.

Qua verlichting zijn er vele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de felheid van de LED’s te configureren. Uiteraard ontbreken ook de verschillende LED-profielen niet, hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld een ‘wave’ modus te configureren. De volgende effecten zijn standaard aanwezig:

  • Breathing
  • Reactive
  • Spectrum Cycling
  • Static
  • Wave
  • Ripple

De software werkt eenvoudig en bevat een tal van mogelijkheden. Qua software heeft Razer duidelijk een voorsprong ten opzichten van de concurrentie. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden qua verlichting, functionaliteiten en toepassingen.  Op de website van Razer is meer informatie te vinden over de software.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Razer Blackwidow TE Chroma
Pagina 3: Software
Pagina 4: Conclusie

1
2
3
4
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelStevige Samsung Galaxy Xcover 4 smartphone komt naar Nederland
Volgend artikelGeneral Mobile GM 6 smartphone komt ook naar Nederland
review-razer-blackwidow-tournament-edition-chromaRazer heeft met de Blackwidow Tournament Edition een prima toetsenbord op de markt gebracht welke zich vooral richt op de gamers. Zeker gezien de vele mogelijkheden is de Razer Blackwidow Tournament Edition een goede keus voor een gaming toetsenbord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in