Facebook gaat nepnieuws in Nederland aanpakken

Facebook gaat na Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten ook in Nederland nepnieuws aanpakken. Volgens Facebook is nepnieuws wereldwijd een groot probleem. Facebook werkt aan een mogelijkheid waarmee nepnieuws eenvoudig te controleren. 

Nepnieuws op Facebook

Nieuwssite Nu.nl en factcheckers van de Universiteit Leiden gaan Facebook helpen met het ontdekken en controleren van nepnieuws. Zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Facebook is in meerdere landen begonnen met een test, naast Nederland zijn er ook al een aantal weken testen actief in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Nederlandse gebruikers hebben de mogelijkheid om berichten te markeren welke ze niet vertrouwen. Als twee checkers onafhankelijk van elkaar het bericht als ‘nep’ markeren, voorziet Facebook het bericht van een melding. Berichten met een negatieve beoordeling komen minder hoog in het overzicht van de gebruikers.

Berichten die door de factcheckers in twijfel worden getrokken kunnen nog wel gedeeld worden, wel verschijnt er een foutmelding. Nu.nl heeft laten weten dat Facebook geen vergoeding geeft voor de controle op nepnieuws.

Vorig artikelSpotify gaat muziek in hoge kwaliteit aanbieden
Volgend artikel‘Samsung gestart met massaproductie Galaxy S8 en Galaxy S8+’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in