‘Ming-Chi Kuo: iPhone 8 krijgt USB-C, Lightning-aansluiting blijft behouden’

Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI krijgt de iPhone 8 een USB Type C poort voor het opladen en aansluiten. Kuo heeft het in het verleden vaak de juiste informatie uitgebracht. 

De analist heeft in een rapport laten weten dat de iPhone nog steeds beschikt over een Type-C aansluiting. Wel zou Apple de Type-C techniek gaan gebruiken voor Fast Charging. In het rapport is informatie te vinden over het veranderen van de kabel naar een USB Type-C component.

Nieuwe kabel

Het toestel zal zelf niet beschikken over een USB-C aansluiting. Volgens Kuo kunnen we in de tweede helft van dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen verwachten welke beschikken over een Lightning aansluiting. Met de Type C techniek is het mogelijk om de iPhone snel te kunnen opladen. De iPhone 8 beschikt volgens Kuo over een speciale accu welke extra snel opgeladen kan worden.

Het lightning-gedeelte aan de kant van de telefoon blijft behouden. De gewone USB-connector aan de andere kant wordt vervangen voor een usb c-variant. Hierdoor kan je de nieuwe iPhone makkelijk aansluiten op de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar.

Vorig artikelSamsung Galaxy S8 vanaf 21 april te koop
Volgend artikelGoogle Photos kan kleurbalans automatisch verbeteren in foto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in