Messenger Day: Facebook’s nieuwe Snapchat-functionaliteit

Het is inmiddels geen geheim dat Facebook steeds meer diensten van Snapchat aan het kopiëren is. Recent hebben Instagram en Whatsapp vergelijkbare functionaliteit toegepast. Nu heeft ook Facebook een “snapchat functie” toegevoegd in Facebook Messenger. 

Messenger Day

Messenger Day is een nieuwe functionaliteit van Facebook. Vanaf deze week is de nieuwe functionaliteit wereldwijd verkrijgbaar. Het is een Snapchat-alternatief waarmee je eenvoudig foto’s en video’s kan delen met vrienden. De foto’s zijn vervolgens 24 uur zichtbaar, daarna worden de foto’s automatisch verwijderd.

Net zoals bij Snapchat is het mogelijk om filters, stickers, teksten en andere elementen toe te voegen aan de foto’s. Na 24 uur verdwijnen de foto’s en video’s automatisch. De foto’s kan je openbaar delen of met een selecte vriendengroep.

Concurrentie voor Snapchat

Snapchat heeft de afgelopen maanden zware concurrentie gekregen van een aantal diensten, waaronder Facebook, Instagram en WhatsApp. Instagram Stories is recent uitgebracht en zou al harder groeien dan Snapchat. Het voordeel van Facebook is dat de er momenteel al veel actieve gebruikers zijn.

Vorig artikelMoto G5 vanaf volgende week verkrijgbaar in Nederland
Volgend artikelReview: Razer DeathAdder Elite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in