Review: Razer DeathAdder Elite

De DeathAdder Elite is de nieuwe versie van de populaire Deathadder. De vorm is behouden, wel zijn er twee extra knoppen toegevoegd en zijn er onder de motorkap een aantal wijzigingen te vinden. 

Uiteraard is een muis voor iedereen een persoonlijke voorkeur, zo heeft iedereen een eigen voorkeur voor grip, functionaliteiten en het comfort. De Razer DeathAdder Elite behoort duidelijk tot de top op de markt als het gaat om gaming muizen. Het nieuwe exemplaar beschikt ten opzichten van de voorgaande DeathAdder over een aantal voordelen.

De DeathAdder Elite heeft de beschikking over een 5G Optical Sensor welke ondersteuning heeft voor een DPI tot 16,000 en 450 IPS. De muis biedt daarnaast een resolutienauwkeurigheid van 99,4 procent. Hierdoor is de muis de snelste, gevoeligste en nauwkeurigste muis op de markt.

De Razer DeathAdder Elite is geen opvallend grote muis met zijn afmetingen van 127mm bij 70mm. Vooral in vergelijking met de concurrentie is de DeathAdder met een gewicht van 105 gram behoorlijk licht. De adviesprijs van de DeathAdder Elite is 80 euro.

Razer DeathAdder Elite

De DeathAdder Elite richt zich vooral op de gamers. De 5G Optical Sensor heeft een maximum DPI van 16,000. Verder beschikt de muis over keurige specificaties. Volgens Razer is het de snelste en nauwkeurigste muis op de markt.

Laten we met het ontwerp van de muis beginnen. Het uiterlijk van de Razer producten is altijd prima in orde, ook bij de DeathAdder is het uiterlijk zeer goed gelukt met een gaming look. Razer heeft een strak design toegepast zonder al te veel uitsteeksels.

Verder ligt de muis fijn in de hand, al is dit bij een muis vaak persoonlijk. Er is veel controle over de muis en de palm grip is behoorlijk goed. Er zijn een aantal knoppen aanwezig op de muis welke de juiste positie hebben meegekregen, waardoor je snel de knoppen kan bedienen.

Er zijn een aantal extra knoppen aanwezig. Wanneer je hand op de muis ligt, zitten er aan de bovenzijde een tweetal knoppen. Ook aan de zijkant van de muis zijn er een aantal knoppen te vinden. Vanuit de software is het mogelijk om de knoppen geheel naar eigen wens te configureren.

Software

Net zoals bij de overige Razer producten werkt de DeathAdder Elite in combinatie met de Razer Synapse software. Een klein nadeel is dat de registratie verplicht is. De online registratie is verplicht. Uiteraard zijn er wel een aantal voordelen aan de verplichte registratie, waaronder de mogelijkheid om de instellingen via de “Razer Cloud” kan synchroniseren. Na de installatie is er een offline modus beschikbaar.

De software is behoorlijk compleet en bevat veel functionaliteiten. Razer staat bekend om zijn kwalitief hoge software, via een eenvoudige interface is het mogelijk om de muis geheel naar eigen wens te configureren.

Met de software is het mogelijk om bepaalde functies van het product te configureren. Je kan de extra knoppen voorzien van een andere functie of specifiek richten op games. Vanuit de software is het mogelijk is het mogelijk om de knoppen te configureren voor het gebruik tijdens een game.

In de praktijk

Het eerste wat duidelijk opvalt bij het gebruik is de stevigheid. De Razer DeathAdder is een muis welke stevig aanvoelt. Razer heeft gebruik gemaakt van een mechanische scrollwiel, deze techniek is ontwikkeld in samenwerking met Omron. Hierdoor is de werking van het scrollwiel stabiel.

De muis zelf ligt goed in de hand. Hoewel het geen groeven. Wel zijn er twee rubberen strips aanwezig voor de ongebruikte vingers. Hierdoor is de muis redelijk smal.

Conclusie

Razer heeft met de DeathAdder Elite een prima muis op de markt gebracht. De specificaties zijn goed, en het design is erg prettig. De muis valt zeker in de top van de markt als het gaat om muizen. De muis is erg eenvoudig met een simpel design en beschikt over alle functionaliteiten welke gewenst zijn bij een gaming-muis. Verder heeft de Razer DeathAdder Elite een hoge optische sensor van 16.000 DPI. De sensor werkt in de praktijk erg prettig.

Met de Razer DeathAdder Elite bewijst Razer zich wederom als een grote speler in de wereld van gaming hardware. De DeathAdder is een fijne muis welke beschikt over interessante specificaties. Wat ons betreft de adviesprijs van 80 euro meer dan waard.

RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMessenger Day: Facebook’s nieuwe Snapchat-functionaliteit
Volgend artikel‘Apple gaat nieuwe iPads in april presenteren’
review-razer-deathadder-eliteDe Razer DeathAdder Elite gaming-muis is een van de betere op de markt. Met de hoge DPI en de uitstekende bouwkwaliteit is de DeathAdder een prima muis voor het gamen. Ook zijn er via de software vele aanpassingen mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in