iPhone 6s best verkochte smartphone van 2016

De Apple iPhone 6s is de best verkocht smartphone van alle smartphones in 2016. Apple heeft de volledige top drie van meeste verkocht smartphones in 2016. Naast de iPhone 6s heeft Apple de iPhone 7 ook vaak verkocht in 2016. 

Bijna de volledige top 5 wordt door Apple bezet. Op de vijfde plek is er een smartphone van Samsung. Het gaat hierbij om de Galaxy S7 Edge. De lijst is afkomstig van onderzoeksbureau IHS Markit en is vooral voorzien van Samsung en Apple toestellen. Op de zevende plaats is er een smartphone te vinden van nieuwkomer Oppo.

iPhone 6S meest verkocht smartphone

In 2016 werd de iPhone 6s het meest verkocht van alle smartphones. De smartphone verscheen eind 2016. De iPhone 6s wordt op de voet gevolgd door de iPhone 7. Op de derde plek en de vierde plek zijn de iPhone 7 Plus en iPhone 6S Plus te vinden.

Chinese fabrikanten

De Chinese fabrikanten ontbreken in de top 10. Zo is Huawei is niet aanwezig in de lijst. Hoewel de Huawei smartphones goed zijn verkocht, kon het niet op tegen de Samsung J serie en de Oppo A53-smartphone.

Oppo is sinds vorig jaar de populairste fabrikant in thuisland China. De Chinese smartphone fabrikant liet in 2016 een volumegroei zien van ruim 109 procent. Oppo moet het vooral hebben van de Chinese markt.

Vorig artikelUitgebreide video Samsung Galaxy S8+ duikt op
Volgend artikel‘Veel kwetsbaarheden in Edge browser’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in