‘Veel kwetsbaarheden in Edge browser’

Deelnemers aan de hackwedstrijd Pwn2Own hebben de meeste kwetsbaarheden ontdekt in de nieuwe Edge-browser welke standaard is te vinden in Windows 10. De nieuwe browser is de opvolger van Internet Explorer. 

In de nieuwe browser zijn veel kwetsbaarheden gevonden waarmee hackers eenvoudig wachtwoorden mee kunnen achterhalen. Met een aantal kwetsbaarheden was het zelfs mogelijk om het volledige Windows 10 besturingssysteem over te nemen.

Microsoft heeft de hackersclub een vergoeding gegeven van 105.000 dollar voor de grootste kwetsbaarheid. De andere teams kregen respectievelijk 100.000, 80.000 twee maal 55.000 voor het werk en het ontdekken van de kwetsbaarheid.

Chrome veiligste browser

Microsoft heeft als doel om Edge in te zetten als veilige browser welke veiliger is dan de populaire Chrome browser. Naast Edge werd ook Safari redelijk vaak gehackt tijdens de hackwedstrijd. Chrome wordt al jaren gezien als een van de veiligste browsers op de markt.

De nieuwe Windows 10 Creators Update bevat een aantal interessante verbeteringen voor Edge. Of er ook aan de veiligheid is gewerkt is vooralsnog onduidelijk. De update moet in april verschijnen.

Vorig artikeliPhone 6s best verkochte smartphone van 2016
Volgend artikelTesla dakpannen met zonnepanelen vanaf april verkrijgbaar in de VS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in