Samsung Galaxy S8 en S8+ officieel: dit moet je weten over de nieuwe smartphone

Samsung heeft  vandaag de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8+ uitgebracht. De twee nieuwe smartphones beschikken over een compleet nieuw design en hebben interessante specificaties. Beide toestellen zijn vanaf 28 april verkrijgbaar. 

Maanden lang verschenen er verschillende geruchten over de smartphones. Tijdens het Samsung Unpacked evenement in Londen en New York heeft Samsung de nieuwe smartphone uitgebracht.

Vanaf 28 april is de Galaxy S8 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro. De grotere Galaxy S8 Plus wordt verkocht voor 899 euro.

Specificaties

Qua specificaties heeft de smartphone opvallende specificaties. Samsung heeft de smartphone voorzien van een 5,8-inch scherm. Het nieuwe toestel dekt een groot deel van de volledige voorkant van het toestel. Alleen aan de boven- en onderkant van de smartphone zijn er kleine randen te vinden. De grotere S8 Plus heeft de beschikking over een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels.

Onder de motorkap van beide versies is er een krachtige Exynos-chip van Samsung aanwezig. Het gaat hierbij om de Exynos 8895-chipset welke wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen en 64GB interne opslaggeheugen.

Op het nieuwe toestel is de thuisknop in het scherm verwerkt. De vingerafdrukscanner is verplaats naar de achterkant van het toestel. Bixby is een andere functionaliteit welke zeer interessant is. Bixby is de nieuwe slimme assistent van Samsung.

Aan de achterkant van de Galaxy S8 vinden we een dual camera setup met 12 megapixel f/1.7 lenzen. Uiteraard ontbreekt ook optische beeldstabilisatie niet op de smartphone.

Accu

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ verschillen van elkaar als het gaat om de interne opslagcapaciteit. De Galaxy S8 heeft een accu met een vermogen van 3000mAh, de S8+ heeft een accu van 3500mAh. Beide smartphones hebben ondersteuning voor draadloos opladen en snel opladen via de USB Type-C aansluiting.

Beschikbaarheid

De smartphones zijn per direct te pre-orderen in Nederland. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gaan over de toonbank voor 799 en 899 euro. In Nederland zij er verschillende kleuren beschikbaar waaronder Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver, Vanaf 28 april is de smartphone te koop in de Nederlandse webwinkels.

Vorig artikelWindows 10 Creators Update vanaf 11 april beschikbaar
Volgend artikelAmac neemt alle winkels van iCentre over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in