Apple werkt aan eigen GPU voor iPhone en iPad

Apple gaat de samenwerking met het Britse Imagination Technologies de komende tijd afbouwen. Apple wil zelf een grafische chip gaan ontwikkelen voor de iPhone. 

GPU voor de iPhone

In plaats van een samenwerking met Imagination Technologies gaat Apple zelf de iPhone-chip ontwikkelen en produceren. Het aandeel van de chipfabrikant is behoorlijk gedaald na het nieuws. Het aandeel van Imagination Technologies kelderde vandaag met ruim 70 procent. Apple is een van de grootste klanten.

Vorig jaar overwoog Apple nog om het bedrijf volledig over te nemen voor de productie van de grafische chip. Apple werkt aan een nieuwe chipset welke volledig zelf wordt ontwikkeld. De nieuwe GPU is bedoeld voor de nieuwe Apple-producten en maakt geen gebruik van de huidige techniek.

Apple heeft al goede ervaring met het zelf ontwikkelen van een chip. Het bedrijf is al langere tijd voor de iPhones chips aan het ontwikkelen in de A-serie. Door zelf een grafische chip te ontwerpen kunnen ze de chip volledig optimaliseren voor de iPhone.

Vorig artikelTesla levert recordaantal auto’s in eerste kwartaal
Volgend artikelBlackBerry KeyOne vanaf 5 mei verkrijgbaar in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in