Samsung Galaxy S8 versus Galaxy S7: Wat zijn de verschillen?

De Galaxy S7 blijft nog altijd een zeer krachtige smartphone welke de beschikking heeft over high-end hardware. Inmiddels is de Galaxy S8 uitgebracht. De nieuwe smartphone moet de Galaxy S7 gaan opvolgen. Samsung heeft de Galaxy S8 voorzien van een aantal interessante functionaliteiten en verbeteringen. 

Aan het einde van de maand is de Galaxy S8 officieel verkrijgbaar in Nederland. De nieuwe high-end smartphone van Samsung beschikt over interessante verbeteringen ten opzichten van de Galaxy S7.

Galaxy S8 en Galaxy S7 vergelijking

Om te beginnen is de prijs een duidelijk verschil. Omdat de S7 al enige tijd op de markt is te verkrijgen is de prijs inmiddels behoorlijk gezakt. De S7 is inmiddels verkrijgbaar voor minder dan 500 euro. De Galaxy S8 heeft een adviesprijs meegekregen van 799 euro. De grotere S8 Plus wordt verkocht voor een adviesprijs van 899 euro. Heb je een niet al te groot budget? De Galaxy S7 blijft een prima smartphone welke nog prima is te gebruiken gezien de krachtige specificaties.

Scherm

Een groot verschil qua uiterlijk wat als eerste opvalt tussen de S7 en de S8 is het grotere scherm van de nieuwe smartphone. De Galaxy S8 heeft de beschikking over een groter, mooier scherm welke zo goed als de volledige voorkant vult. Zowel bij de S8 als S8 Plus loopt het scherm volledig door in de randen, met slechts aan de onder- en bovenkant een kleine bezel.

Het display van de S8 is vanwege de dunne bezels een flinke slag groter met een nieuwe beeldverhouding. Samsung maakt gebruik van de 18.5:9 beeldverhouding. Hierdoor is het scherm langwerpig.

De S7 beschikt over een een 5,1-inch scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels en een ppi van 576. De S8 heeft de beschikking over een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2960×1440 pixels en een ppi van 570. Uiteraard zijn de 5,8 en 6,2 inch schermen van de S8 en S8 Plus groter dan de 5,1 en 5,7 inch schermen van de S7 en S7 Edge.

Een duidelijk verschil tussen beide versies is het ontbreken van de homeknop bij de Galaxy S8. De vingerafdrukscanner is bij de S8 verplaats naar de achterkant.

Hardware

Uiteraard heeft Samsung de nieuwe smartphone voorzien van een flinke verbetering onder de motorkap van de smartphone. De Galaxy S8-chip bevat een krachtige chipset. De Galaxy S7 had, afhankelijk van de markt, een Snapdragon 820 model en een Exynos 8890 versie. Samsung heeft de S8 voorzien van een krachtige Exynos 8895-chipset in combinatie met 4GB aan RAM.

Software

De Galaxy S7 heeft recent een update gekregen voor de nieuwste Android-versie. Inmiddels draait de Galaxy S7 op Android 7.0 – net als bij de Galaxy S8. Wel is de interface bij de Galaxy S8 voorzien van een aantal aanpassingen en nieuwe elementen.

Samsung heeft de smartphone als eerste smartphone voorzien van Bixby. De nieuwe virtuele assistent van Samsung is nieuw uitgebracht voor de Galaxy S8. Of de virtuele assistent op een later termijn ook naar de S7 komt is vooralsnog onduidelijk.

Camera

Op cameragebied zijn beide smartphones behoorlijk aan elkaar gewaagd. Beide smartphones beschikken over een 12 megapixel camera met een f/1.7 diafragma. Wel zit er een klein verschil tussen beide sensors welke zijn gebruikt. Voor zover bekend zijn de wijzigingen minimaal en zijn hierdoor de camera’s vergelijkbaar.

Galaxy S8

Wel is de front-camera voorzien van een flinke verbetering. De S8 beschikt over een nieuwe 8 megapixel camera aan de voorzijde, terwijl de S7 het moet doet met een sensor van 5 megapixels. Ook heeft de front-camera de beschikking over autofocus.

Conclusie

Samsung heeft vooral wijzigingen toegepast aan het uiterlijk van de smartphone. Het resultaat is een flinke aanpassing met een vernieuwend design met een aantal nieuwe componenten. Uiteraard beschikt de Galaxy S8 over betere specificaties in vergelijking met de S7. Het grootste voordeel van de Galaxy S7 is momenteel de interessante verkoopprijs. Het verschil in prijs tussen beide smartphones is behoorlijk groot.

Pre-order

Bestel je de Samsung Galaxy S8 op of vóór 19 april, dan wordt de smartphone op 20 april al thuisbezorgd. De officiële verkoop is vanaf 28 april.

Vorig artikelIkea gestart met verkoop slimme verlichting in Nederland
Volgend artikelMicrosoft onthult welke persoonlijke gegevens Windows 10 verzamelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in