Welk type hoesje geeft de beste bescherming voor je smartphone?

Tegenwoordig zijn er vele hoesjes en accessoires beschikbaar om de smartphone te beschermen. De smartphones welke tegenwoordig worden uitgebracht worden steeds kwetsbaarder door het gebruik van nieuwe materialen en de complexheid van de onderdelen. Daarom is goede bescherming altijd verstandig. 

Het is dan ook niet onverstandig je dure smartphone te voorzien van voldoende bescherming. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om de smartphone goed te beschermen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een goede screenprotector en een hoesje.

Het aanbod hoesjes voor een smartphone is tegenwoordig behoorlijk groot, naast veel verschillende kleuren en materialen zijn er ook een aantal verschillende type-hoesjes. Zo is er bijvoorbeeld een flip case, book case, hard case of bumper. Maar welk type hoesje geeft de beste bescherming voor de smartphone?

Optimale bescherming voor de smartphone

Het is uiteraard altijd verstandig om goed en voorzichtig om te gaan met jouw smartphone. Een oude Nokia kon je nog wel eens laten vallen. Met de smartphones van tegenwoordig is dat niet heel verstandig. Een case is een van de meest gebruikte types voor bescherming. Een case zorgt er vaak voor dat zowel de achterkant als de zijkanten van de mobiel beschermd worden. Het nadeel is wel dat de voorzijde niet is voorzien van bescherming. Uiteraard kan je dit prima oplossen met een screenprotector.

Een case wordt ook wel een back case genoemd. Het scherm van de smartphone blijft vrij waardoor de smartphone sneller gebruikt kan worden ende compactheid behouden blijft.

Bumper

Een bumper is interessant wanneer je het design van de smartphone graag wil behouden, maar toch enige vorm van bescherming wil toevoegen aan de smartphone.

bumper case: iPhone 6

De bumper wordt op de randen aangebracht waardoor de zijkanten worden beschermd tegen val en stoot-schade. De voor en achterzijde van de smartphone blijven onbeschermd. Het grootste voordeel van een bumper is dat het uiterlijk minimaal wordt aangepast.

 

 

Flip of book case

Een flip of book case geeft de meeste bescherming. Hierbij wordt de volledige smartphone voorzien van bescherming.

De flip case bevat een klep aan de voorkant van het toestel, hierdoor is de volledig voorkant bedekt van het toestel. Het nadeel is wel dat het toestel vaak wat groter wordt door een flip case.

Book Case

Een book Case heeft veel weg van de flip case. Het verschil zit hem in het openen. Een book case is te openen als een boek. Ook de book case beschermt het volledige toestel. 

De bovenstaande hoesjes zijn een goed voorbeeld. Het design van de Samsung Galaxy S7 blijft behouden en de bescherming is voldoende. De bovenstaande Samsung Galaxy S7 hoesjes zijn te verkrijgen bij onder andere shop4hoesjes.nl

Conclusie

Uiteraard blijft de keus voor een hoesje een persoonlijke voorkeur. Als het om bescherming gaat geeft de flip of book case de beste bescherming voor de smartphone.

Vorig artikelHonor 8 Pro officieel: Betaalbare krachtige smartphone met interessant prijskaartje
Volgend artikelUitdagende ICT-baan als functioneel beheerder bij de politie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in