Google Fast Check nu wereldwijd beschikbaar

Google is al langere tijd aan het testen met verschillende methode’s op nepnieuws te voorkomen in de zoekmachine. Google heeft de Fast Check nu wereldwijd uitgebracht. 

De Google Fast Check functionaliteit is al voor enkele maanden beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. Na de goede feedback heeft Google besloten om de Fast Check-functie nu verder uit te breiden. De aanduiding ‘Fast Check’ is vanaf heden te zien onder de artikelen in Google Nieuws en Google Zoeken in alle talen.

Als je nu een zoekopdracht uitvoert kunnen er resultaten tussen staan waarop een fastcheck is uitgevoerd, dit is een controle op feitelijke juistheid van het artikel. Onder het artikel wordt er een status vermeld wanneer het artikel is voorzien van een fastcheck.

De factchecks worden niet door Google zelf uitgevoerd, maar door verschillende organisaties. Op dit moment zijn er 115 aangesloten organisatie welke meewerken met de fastcheck.

Facebook

Facebook is onlangs ook gestart met de aanpak van nepnieuws in Nederland. Gebruikers kunnen op Facebook melding doen van nepnieuws, waarna het wordt gecontroleerd.

Vorig artikelNieuwe specificaties Project Scorpio opgedoken
Volgend artikelHyperloop One: DevLoop in Nevada in aanbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in