Synology DS716+II NAS review

Synology DS716+II

De Synology DS716+II is één van de snellere 2-bay NAS systemen van Synology op dit moment. De NAS beschikt over krachtige hardware. Door de aanwezigheid van een krachtige 64-bit Intel Celeron N3160 chipset is de NAS behoorlijk krachtig. De processor doet standaard zijn werkt op 1.6Ghz met een burst tot 2.24Ghz. Verder is er 2GB DDR3 werkgeheugen aanwezig.

De quad-core processor voorziet de NAS van voldoende snelheid, hierdoor is de AES-NI hardware-encryptie behoorlijk snel. Voor zowel normale als versleutelde bestanden is er een snelle overdracht mogelijk. Met Link Aggregation via de twee netwerkpoorten aan de achterzijde is het mogelijk om hogere snelheden te behalen. De overdracht van versleutelde bestanden gaat met 226.09 MB/s lees- en 138.04 MB/s schrijfsnelheid gemiddeld.

Uiteraard beschikt de Synology NAS over verschillende RAID-levels welke ondersteund worden. Voor een RAID-opstelling zijn er minimaal twee schijven nodig. De meest gebruikte RAID-opstelling voor een 2-bay systeem is RAID 1, hierbij wordt één schijf gedupliceerd.

Naast RAID 1 zijn ook de volgende RAID-levels aanwezig voor de DS716+II:

  • Synology Hybrid RAID
  • Basic
  • JBOD
  • RAID 0
  • RAID 5 (met optionele uitbreidingseenheid)
  • RAID 6 (met optionele uitbreidingseenheid)
  • RAID 10 (met optionele uitbreidingseenheid)

Design 

Het design van de Synology DS716+II is strak en degelijk. De behuizing doet wat het moet doen. Qua design is de DS716+II strak weergeven. Aan de zijkanten is het logo van Synology aanwezig welke tevens dienen als een luchtrooster voor de koeling. Aan de achterkant en voorzijde zijn de benodigde aansluitingen aanwezig.

Aan de voorzijde van de NAS zijn de drietal status led’s te vinden. De copy-button en een USB 3.0 poort. Ook ontbreekt de aan/uit knop niet aan de voorzijde. Met de copy-button is het mogelijk om snel een backup te maken van een USB device welke is aangesloten aan de voorzijde.

Aan de achterzijde van de NAS zijn er twee ethernet poorten aanwezig, 1x eSata en tweemaal USB 3.0. De voeding gaat via een externe adapter. Verder is de nas relatief compact.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Synology DS716+II:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology DS716+II
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here