Synology DS716+II NAS review

Installatie

Synology heeft een handig systeem toegepast waardoor de installatie van de schijven eenvoudig is. De installatie van 3,5 inch harddrivers is volledig schroefloos uit te voeren. Een harddrive installeren is hierdoor erg eenvoudig. Tijdens de review hebben wij een tweetal Western Digital Red schijven van 6TB gebruikt.

Voor het installeren van de software is er een computer vereist met een actieve internetconnectie. Wanneer de nieuwe NAS is gevonden in het overzicht is het mogelijk om de NAS eenvoudig te installeren via de websetup. Via de webassistant wizard is het mogelijk om de NAS volledig te configureren.

Software installatie

Via de webassistant is het eenvoudig om de NAS te installeren. Voor de installatie is weinig ICT-kennis vereist. Uiteraard kan je na de installatie de Synology naar eigen wens configureren. De installatie is net zoals bij de voorgaande Synology reviews erg eenvoudig.

Het is aan te raden om de meest recente DSM van Synology te gebruiken. Zonder internetverbinding is het mogelijk om een gedownload firmware-bestand te selecteren, en de nas verder te configureren.

Tijdens de setup is het vereist om een administrator-account aan te maken. De find.synology.com dienst maakt het mogelijk om via een eenvoudige setup de NAS extern beschikbaar te maken.

RAID configureren

Na de setup is het vereist om een volume te configureren. In dit geval kiezen wij voor een RAID 1 setup waarbij twee WD RED 6TB schijven gebruikt worden. Afhankelijk van de RAID configuratie kan het enige tijd duren voordat de hardeschijven worden gecontroleerd en het volume wordt aangemaakt. Voor de test hebben wij btrfs bestandssysteem geconfigureerd.

Na de installatie setup is de NAS klaar voor gebruik. De standaard componenten zijn met de standaard configuratie aanwezig op de NAS. Via het configuratiescherm is het mogelijk om de NAS verder te configureren.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Synology DS716+II:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology DS716+II
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here