T-Mobile wint zaak over streamen datavrije muziek

De T-Mobile-dienst ‘datavrije muziek’, is volgens de Nederland rechter volledig toegestaan. Zo meldt de rechtbank Rotterdam in een persbericht. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is de dienst in Nederland verboden. De rechter geeft T-Mobile in het gelijk. 

T-Mobile Datavrije Muziek niet verboden

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) eiste in december 2016 dat T-Mobile moest stoppen met zijn dienst welke datavrije muziek aanbiedt. De data van de muziek valt daarbij buiten de bundels van de klanten. T-Mobile stapt daarom naar de rechter.

Volgens de ACM zou datavrije muziek in strijd zijn met de Nederlandse netneutraliteit. De dienst zou schadelijk zijn voor de concurrentie. Volgens de rechter is dat niet het geval.

Er is een mogelijkheid dat het conflict tussen ACM en T-Mobile een vervolg krijgt. De rechtbank Rotterdam zegt in haar uitspraak: ‘Mogelijk is de wijze waarop T-Mobile de dienst Datavrije Muziek aanbiedt toch in strijd met de netneutraliteitsverordening, maar dat heeft ACM bewust niet onderzocht, omdat zij van mening was dat zero-rating hoe dan ook verboden was.’

Klanten van T-Mobile met een internetbundel van 6GB of meer hebben in Nederland de mogelijkheid om gratis muziek te streamen en downloaden. Het dataverbruik tijdens het streamen valt niet onder het dataverbruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here