BKR-registratie voorkomen met sim only abonnement

Vanaf 1 mei zijn er nieuwe regels van toepassing voor mobiele telefoons welke in combinatie met een smartphone worden verkocht. Telecomwinkels en providers zijn vanaf nu verplicht een aantal vragen te stellen over je financiële situatie.

Voor een groot aantal abonnementen is er een grote kans je een BKR-registratie krijgt. Als je een smartphone-abonnement afsluit met een totale waarde van minimaal 250 euro voor de smartphone is een BKR-registratie verplicht. Er zijn nog een aantal uitzonderingen waardoor je alsnog een nieuwe smartphone kan aanschaffen zonder BKR-registratie.

Heb je geen zin in een BKR-registratie dan zijn er een aantal mogelijkheden en alternatieven. De snelste weg is een losse smartphone en een sim only abonnement. Bij een sim-only abonnement krijg je geen BKR-registratie.

Sim Only

Sim only abonnementen heb je bij alle populaire Nederlandse providers. Er zijn goedkopere bundels welke vooral zijn gericht op het instapmarkt en bundels met meer data en belminuten. Tegenwoordig zijn er ook bundels welke je maandelijks kan aanpassen. Bij een maandelijks aanpasbaar abonnement ben je erg flexibel, zo kan je elke maand je belminuten en dataverbruik samenstellen.

Toestel

Bijna elke smartphone is ook los te bestellen. Zo heb je toegang tot een enorm aanbod van smartphones. Van iPhones tot Android-smartphones. Vooral op de markt van Android-smartphones zijn er veel mogelijkheden. De high-end Galaxy S8 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro. De goedkopere Galaxy J6 en Motorola Moto G5 zijn verkrijgbaar voor gemiddeld 199 euro.

Beste keus

Sim only heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat het abonnement geen BKR-registratie oplevert. Ook ben je met sim only behoorlijk flexibel in de aanschaf van een nieuwe smartphone, uiteraard kan je ook je huidige smartphone of een tweedehands toestel gebruiken.

Omdat er geen smartphone bij komt kijken zijn er behoorlijk veel mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig scherpe aanbiedingen, waardoor je vaak met sim only een stuk goedkoper uit komt. Prijzen vergelijken is eenvoudig, dit kan onder andere via de website SIM.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here