Microsoft treft maatregelen tegen grote cyberaanval

Microsoft heeft vrijdag maatregelen getroffen om de computers te beschermen tegen de grote cyberaanval welke vrijdag ochtend is begonnen in tientallen landen. 

Het bedrijf heeft laten weten tegenover Reuters dat er maatregelen zijn getroffen om de computers te beschermen. ’Vandaag hebben onze medewerkers detectie en bescherming toegevoegd tegen nieuwe schadelijke software bekend als Ransom:Win32.WannaCrypt”, aldus de woordvoerder van Microsoft.

Vrijdag ochtend is er een grote ransomware-aanval in omloop. Inmiddels zijn er uit meer dan 70 landen berichten van ransomware. De meldingen zijn onder meer afkomstig uit Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Spanje en Italië. Ook in Nederland zijn er al een aantal gevallen bekend.

In Groot-Brittannië waren de grootste problemen aanwezig. Er zijn onder andere diverse ziekenhuizen getroffen door de cryptolocker. Er is wel een beveiligingsupdate van Microsoft beschikbaar, waarmee het lek wordt gedicht. De ransomware maakt gebruik van een lek in Windows 10. De MS17-010 update geeft een oplossing voor Windows.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here