ACM doet opnieuw opzoek naar datavrije muziekdienst van T-Mobile

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is opnieuw een onderzoek naar de Datavrije Muziek van T-Mobile gestart, de ACM wil bekijken of de bundel in strijd is met de wetgeving in Nederland. 

Zo heeft een woordvoerder van ACM laten weten tegenover Telecompaper. Momenteel heeft T-Mobile een Datavrije muziek-dienst. Hierbij is het mogelijk om bepaalde muziekdiensten buiten de bundel te gebruiken. Een aantal diensten zijn niet aanwezig binnen de dienst.

Gebruikers van ‘datavrije muziek’ van T-Mobile kunnen muziek luisteren via diensten als Spotify en bijvoorbeeld Apple Music. Het voordeel is dat er geen dataverkeer van de bundels afgaat.

Eind vorig jaar dwong ACM T-Mobile al om te stoppen met de het aanbieden van datavrije muziek buiten de bundel, omdat dit in strijd zou zijn met de netneutraliteit. T-Mobile heeft ingegrepen en heeft van de rechter gelijk gekregen. Hierdoor gelden de Europese regels boven de Nederlandse wetten.

Volgens Telecompaper heeft ACM opnieuw een onderzoek gestart naar de datavrije muziek van T-Mobile. Of het ACM ook in hoger beroep zal gaan is vooralsnog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here