Roaming afgeschaft, vanaf nu internetten op vakantie zonder extra kosten

Sinds vandaag is roaming afgeschaft, vanaf nu is het mogelijk om zonder extra kosten te bellen, smsén en internetten in de Europese Unie. 

Vakantiegangers hebben geen beperkingen meer bij het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Door de nieuwe EU-regels is het in de meeste Europese landen mogelijk om zonder extra roaming kosten gebruik te makken van internet, bellen en sms.

De roamingkosten zijn vanaf vandaag afgeschaft in alle 28 EU-landen, plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

Datacapaciteit

De datacapaciteit is niet hetzelfde als in Nederland. Het hangt af van je abonnementen. Bij T-Mobile en Tele2 zijn er abonnementen met een onbeperkte databundel. In buitenland is deze regel zeker niet van toepassing. Tele2 heeft een limiet op 10GB, bij Tele2 is dat 6GB.

Bij KPN en Vodafone welke geen onbeperkte databundels aanbieden geldt dat je evenveel data kan gebruiken zoals ook in Nederland van toepassing. Vodafone hanteert wel een fair use policy.

Als je vier maanden lang meer data verbruikt in het buitenland dan in Nederland, mag je provider extra kosten in rekening brengen. Dit is vooral om te voorkomen dat consumenten een goedkoop abonnement afsluiten bij een Europese provider.

Vorig artikelGoogle gaat eigen smartphone-chips ontwikkelen
Volgend artikeliPhone 8 wordt waterdicht en kan draadloos opladen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in