Windows 10 gaat bestanden beschermen tegen ransomware

Microsoft werkt aan een nieuwe functionaliteit waarbij Windows 10 belangrijke bestanden gaat beschermen tegen ransomware. Gebruikers krijgen vanaf dit jaar de mogelijkheid om te bepalen welke programma’s toegang krijgen tot de mappen. 

In de test-versie heeft Microsoft de nieuwe functionaliteit uitgebracht. Gebruikers kunnen via het antivirusprogramma Windows Defender de functie “controlled folder access” aanzetten. Deze functie zorgt ervoor dat alleen bepaalde applicaties toegang krijgen tot de mappen. Zonder toestemming is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot de map.

Mappen eenvoudig beschermen

Gebruikers hebben de mogelijkheid om apps toe te voegen aan de lijst. Ook is het mogelijk om nieuwe mappen toe te voegen aan de lijst met de beschermde mappen. Er is geen mogelijkheid om de standaard lijst te bewerken. De functie is onderdeel van de Windows Fall Creators update welke naar verwachting in september op de markt komt. Insiders hebben de mogelijkheid om de nieuwe functie te gebruiken in de preview-versie van Windows 10.

Vorig artikelNokia 3 smartphone vanaf vandaag leverbaar in Nederland
Volgend artikelGoedkope Huawei Y7 en Y6 2017 smartphone uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in