Stichting Brein schikt met aanbieder filmspeler

De verkoper van de Filmspeler heeft een schikking getroffen met Stichting Brein. De verkoper van de mediaspeler heeft een onbekend bedrag betaalt aan de stichting. 

De verkoop van de Filmspeler-streamingbox is inmiddels gestaakt en de website is uit de lucht. Eerder heeft het Europese Hof bepaald dat de verkoop van kant-en-klare streamingapparaten verboden mag worden, omdat de content uit een illegale bron wordt verkregen.Sinds de uitspraak zijn ongeveer 200 verkopers gestopt met het aanbieden van de mediastreamers.

De verkoper van de Filmspeler heeft uitgebreid reclame gemaakt voor het bekijken van films, series en livestreams van TV-zenders. Wie momenteel de website bekijkt krijgt de volgende melding te zien:

Op 26 april 2017 heeft het Europese Hof geoordeeld dat de verkoop van dit soort apparaten niet is toegestaan. Ook heeft het Europese Hof geoordeeld dat mensen die streamen uit illegale bron in strijd met de wet handelen. Het streamen uit illegale bron is in strijd met de rechten die rusten op recente speelfilms en televisieseries en is schadelijk voor de rechthebbenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here