Grootste Ethereum-beurs van Zuid-Korea gehackt

Bithumb is de grootste Ethereum-beurs op de markt van Zuid-Korea. Wereldwijd is Bithumb de vierde grootste cryptovaluata-markt. Vorige week zijn veel coins verdwenen uit de accounts van de klanten. 

Vorige week heeft de hack plaatsgevonden. Er wordt steeds meer informatie bekend over de aanval. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap is er een thuiscomputer van een Bithumb medewerker gehackt, hierdoor kregen de aanvallers informatie van 30.000 klanten in handen.

Ethereums verdwenen

Klanten claimen op Reddit dat de accounts plotseling zijn leeggehaald. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de aanvallers de accounts van de klanten hebben leeggehaald. Volgens Bithumb zijn er geen wachtwoorden gestolen. Gezien de berichten is het toch aannemelijk dat er wachtwoorden zijn gestolen.

Het is aangeraden om de cryptocurency offline te bewaren als het gaat om grote geldbedragen. Het voordeel van het offline opslaan is dat je niet verantwoordelijk bent van een derde partij. Voordeel van een online beurs is dat je met de coins wel sneller kan handen. De Ethereum is bij Bithumb niet gehackt, het gaat om de beurs welke de munten verhandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here