Netflix en het gebruik van een VPN

Vaak genoeg zie je mensen online die vragen of het legaal is een VPN te gebruiken terwijl je Netflix gebruikt. Dat is een begrijpelijke vraag aangezien er in andere landen een breder aanbod is van de series op Netflix. Bepaalde dingen werken zelfs helemaal niet bij het hebben van een Nederlands IP.

Er zijn geen wetten die het verplichten je ‘eigen’ IP-adres te gebruiken. Dus als je bijvoorbeeld een VPN gebruikt om een website te bezoeken dan is dit gewoon legaal. Net zoals het dus legaal is zo’n website te benaderen vanuit een koffiebar of iets dergelijks.

Netflix heeft het wel verboden om een VPN te gebruiken, dit staat namelijk in de gebruikersvoorwaarden, er zijn meer online diensten die dit het gebruik van een VPN dienst ook niet toestaan. De reden hiervoor is vrij simpel, Netflix heeft namelijk bepaalde rechten voor het gebruik van films, hierdoor kunnen ze simpelweg dus niet elke film / serie aanbieden in elk land.

De aanbieder van een VPN heeft daar niets mee te maken, want die heeft geen contract met Netflix. Maar wat nu als de VPN-dienst zich specifiek richt op mensen die Netflix in de VS willen kijken? Googelen op vpn netflix levert me aardig wat diensten op die specifiek adverteren met teksten als “Amerikaanse Netflix kijken?”.

VPN-Diensten adverteren regelmatig specifiek op mensen die de Amerikaanse Netflix willen kijken met teksten zoals “De Amerikaanse Netflix gebruiken”?, er vragen veel mensen zich af of dit wel mag aangezien het hier gaat om “aanzetten tot een wanprestatie”. Dat is in het kort gezegd legaal willen profiteren van iemands wanprestatie, zelfs als je weet dat iemand deze wanprestatie gaat plegen.

VPN’s zijn zeer veilig en daarom hoef je ook niet bang te zijn voor gevolgen van het gebruik hiervan, wat Netflix wel kan doen is je account een ‘ban’ geven, hierdoor heb je geen toegang meer tot Netflix en zal je waarschijnlijk Netflix moeten betalen via een ander rekeningnummer. VPN-Diensten worden verder veel gebruikt om de verbinding te versleutelen en het IP te verbergen, VPN’s zijn geliefd onder illegale downloaders die veel torrenten, hiermee kan je dingen zoals software pakketten, films, series en nog veel meer downloaden.

Een VPN (Virtueel Particulier Netwerk) abonnement is al te krijgen voor een paar euro per maand, er zijn ook vaak aanbiedingen waardoor je voor nog geen paar tientjes per jaar een stuk veiliger kan internetten. Mochten er dus meer websites zijn die geblokkeerd zijn of andere IP blokkades die je wilt omzeilen dan is dit de perfecte dienst om te gebruiken. Bij de meeste VPN services is er een zogeheten ‘Zero log policy’, dit zorgt er eigenlijk voor dat het bedrijf geen gegevens van je bewaard over de verbindingen die je hebt gemaakt met bepaalde websites/servers. VPN’s zijn nooit helemaal 100% anoniem, er zijn altijd nog manieren om iemand zijn originele locatie te achterhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here