Hoe bescherm jij je smartphone het beste?

Je telefoon is onmisbaar. Een kapotte smartphone door een val of een plonst in het water zit in een klein hoekje. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de helft van de smartphonebezitters wel eens schade heeft met het toestel. 

Schade kan je uiteraard voorkomen. Op dit moment zijn er verschillende beschermingen mogelijk om een smartphone. Er zijn een tal van verschillende hoesjes waarmee je een smartphones goed kan beschermen. Ook het voorkomen van krassen is eenvoudig te voorkomen met bijvoorbeeld een goede screenprotector.

Meest voorkomende schade aan je telefoon

De meest voorkomende schade is gelijk aan het meest kwetsbare deel van de smartphone, namelijk het scherm. In de meeste gevallen verschijnen er barsten op het scherm. Ook krassen en knoppen welke niet meer werken zijn gevallen welke vaak naar voren komen. Fysieke schade kan je met de juiste bescherming voorkomen. In dit artikel een aantal interessante telefoonhoesjes.

Verschillende soorten hoesjes

Er zijn veel soorten telefoonhoesjes. Zo kan je denken aan een aantal soorten waaronder een bookcase, flipcase, backcover over een high-protect cover. Uiteraard is het type bescherming persoonlijk. Elk hoesje heeft zo zijn voor- en nadelen.

Bookcase en Flipcase

Een Bookcase en Flipcase bieden veel bescherming. Qua bescherming zijn beide cases varianten bijna identiek. Zo gaat een bookcase van rechts naar links open en een flipcase van boven naar beneden. Dankzij de bescherming aan de voor en achterzijde is er veel bescherming aanwezig. Nadeel is wel dat een book en flipcase vaak wat dikker is in vergelijking met een backcase.

Back cover

Met een back cover-hoesje gaat het gebruiksgemak zeker niet achteruit. Een back cover geeft alleen bescherming aan de zij- en achterkant van je smartphone. Vaak is een cover gemaakt uit plastic of siliconen. Het voordeel van een back cover is dat het design van de smartphone behoorlijk origineel en dun blijft. De voorkant is volledig vrij, eventueel kan je de voorzijde beschermen met een goede screenprotector van glas.

Bumper

Een bumper-case is een veelgebruikt hoesje welke alleen de zijkanten beschermd. Het voordeel van een bumper-case is dat deze iets uitsteekt aan beide kanten. Door een stevige rand om je smartphone te bevestigen, is je toestel redelijk goed bestand tegen valschade. Wanneer je de juiste kleur neemt is een bumper-hoesje niet al te opvallend, waardoor het design voor een groot deel behouden blijft.

Extra stevige smartphonehoesjes

Een extra stevige case een optie, wanneer je de smartphone regelmatig laat vallen. Dankzij een stevige case kan je de smartphone zonder probleem laten vallen van vele meters hoogte. Het nadeel is wel de dikte van de case, ook zijn de extra stevige hoesjes vrij duur. Voordeel is wel dat er uitstekende bescherming aanwezig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here