Macbook Air: De compacte MacBook met veel mogelijkheden

De MacBook Air is een compacte MacBook van Apple welke de beschikking heeft over een aantal interessante specificaties en voordelen. Het grootste voordeel van de MacBook Air is de enorme accuduur van ruim 12 uur. Hierdoor is de MacBook Air een geschikt apparaat voor de dagelijkse taken en mobiel gebruik. 

Behoorlijk krachtig

Ondanks het compacte ontwerp is de MacBook Air behoorlijk krachtig. Er zijn verschillende configuraties mogelijk, waaronder een Intel Core i5- of Intel Core i7-processor. Wij hebben de i7-variant een tijd geleden getest en dit werkt allemaal behoorlijk snel en zonder prolemen. Vooral in combinatie met de interne SSD en de Intel HD Graphics 6000 is de snelheid zeer goed te noemen.

De MacBook Air is een van de dunste laptops welke Apple in het assortiment heeft. De MacBook is nog dunner, maar mist vooral de kracht en de gebruikelijke aansluitingen. Momenteel wordt de MacBook Air geleverd in een 11,6 en 13,3-inch variant.

Sinds 2010 is de MacBook Air alleen onder de motorkap voorzien van updates. Van buiten is het design van de nieuwste MacBook Air onveranderd gebleven. Onder de motorkap is er een snellere processor, SSD en WiFi-chip aanwezig. 

Scherm Macbook Air

Apple heeft het scherm van de MacBook Air voorzien van een tn-paneel met een resolutie van 1440×900 pixels. In de praktijk presteert het scherm naar verwachting. Wel zie je duidelijk het verschil tussen een 1440×900 scherm en een Full-HD exemplaar.

Accuduur

Een van de grootste pluspunten is de accuduur welke een accuduur heeft van 12 uur. In de praktijk gaat de accu behoorlijk lang mee. Dit komt vooral door de vele optimalisaties welke in het OS zijn toegepast.

Conclusie

De Macbook Air was een van de beste laptops. Ondanks het standaard design is de hardware nog behoorlijk van deze tijd. Alleen was een hogere resolutie wel welkom geweest. De huidige resolutie is bewust gekozen om de accuduur zo lang mogelijk te houden.

Qua snelheid kan de MacBook Air nog prima met de concurrentie mee. Dit komt vooral door de aanwezigheid van de verbeterde Intel Core i5 of Intel Core i7 processor welke beide worden bijgestaan door 8GB aan LPDDR3-werkgeheugen.

Korting

Er is momenteel een interessante kortingsactie bij Coolblue, waardoor de MacBook Air extra voordelig is te bestellen met een korting van 90 euro. Bekijk de korting bij Coolblue.

Vorig artikelSamsung lanceert 88-inch QLED TV in Nederland
Volgend artikelTake-Two ziet omzet stijgen door succes GTA Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in