Aantal slimme sloten van Lockstate werken niet meer na update

De slimme sloten van Lockstate hebben een update ontvangen. Na de toepassing van de update werken de slimme sloten niet meer, als gevolg daarvan is het niet meer mogelijk om je deur te openen via de slimme ontgrendelingsfunctionaliteiten. Alleen via een sleutel was het nog mogelijk om de deur te openen.  Volgens Ars Technica gebeurde het bij klanten van Lockstate bij het RemoteLock LS6i slot. Volgens het bedrijf gaat het om vijfhonderd sloten.

Het slimme slot is te openen met een sleutel, pincode en via WiFi. Na de update waren geen van deze mogelijkheden meer mogelijk. Alleen met een fysieke sleutel was het mogelijk om de deur te openen.

WiFi functionaliteit

De WiFi-functionaliteit wordt behoorlijk veel gebruikt, vooral in combinatie met Airbnb-verhuurders. Op die manier is het mogelijk om een gast zonder sleutel toegang te krijgen tot je huis of apparaten. Elke huurder ontvangt een eigen, tijdelijke code waarmee toegang mogelijk is.

Volgens Lockstate is voor veel klanten een software-update voldoende, een aantal klanten dienen het slot op te sturen naar de fabrikant.

Vorig artikelGoogle Pixel 2 krijgt beschikking over knijpbare zijkanten voor acties
Volgend artikelNieuwe privacyvoorwaarden Sonos verklappen spraakbediening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in