Microsoft werkt aan snellere techniek voor Blockchain

Microsoft heeft plannen om een alternatief voor de blockchain te ontwerpen welke de technologie sneller en een stuk energiezuiniger moet gaan maken. Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met de blockchain. 

De blockchain maakt het mogelijk om producten van het begin tot het eind te volgen, hierbij zijn verschillende toepassingen mogelijk zoals bijvoorbeeld het volgen van documenten of het volgen van bestellingen.

Nieuwe blockchain

Wel zijn er een aantal nadelen aan de techniek. De huidige oplossing vereist dat er constant berekeningen worden uitgevoerd op het netwerk. De eerste toepassing van de blockchain, is de Bitcoin. De cryptovaluta heeft te maken met trage transacties en verbruikt een enorm energieverbruik. Het energieverbruik van de Bitcoin bedraagt bijna 15 procent van wat er in Nederland qua stroom wordt verbruikt.

Het Coco Framework van Microsoft heeft veel voordelen waaronder een lagere latency en verbruikt minder stroom omdat er minder rekensommen worden uitgevoerd. In het Coco Framework kan de authenticatie meteen gebeuren, als het gaat om een verzoek vanuit een vertrouwde partij. Meer informatie over cryptovaluta? Bekijk het uitgebreide cryptovaluta artikel.

VIABright
Vorig artikelFitbit onthult Ionic smartwatch
Volgend artikelHTC U11 met 6 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen komt ook naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in