‘Waarom wordt de nieuwe iPhone 8 zo duur?’

Inmiddels weten we allemaal dat Apple volgende week de nieuwe iPhone 8 of ook wel bekend als de iPhone X zal gaan presenteren. Het zal gaan om de duurste iPhone ooit. Volgens de analisten van KGI Securities komt de flinke prijsstijging vooral door de aanwezigheid van de nieuwe OLED panelen welke bij Samsung worden afgenomen. 

Nieuwe OLED panelen

De nieuwe OLED panelen zijn tweemaal zo duur als de LCD schermen welke nu worden gebruikt voor de huidige iPhones. De nieuwe OLED panelen zouden Apple het dubbele kosten ten opzichten van de LCD panelen. De LCD panelen zouden Apple 38 euro tot 46 euro kosten. Terwijl de OLED panelen worden verkocht voor 100 tot 108 euro.

Voor het goedkoopste model betaal je naar verwachting 999 dollar. Het tussen exemplaar met 256GB interne opslag wordt verkocht voor 1099 dollar. De duurste variant met 512GB interne opslag wordt naar verwachting verkocht voor 1199 dollar.

Het grote prijsverschil komt hierdoor vooral door de aanwezigheid van nieuwe hardware en nieuwe technieken. Apple is ongeveer 75 dollar meer kwijt voor een oled-paneel.

Nieuwe iPhones

Op 12 september zal Apple de nieuwe iPhones presenteren. De namen staan nog niet vast. Het lijkt erop dat het zal gaan om de nieuwe iPhone 8 of iPhone X.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here