WhatsApp start met dienst voor zakelijke markt

WhatsApp wordt wereldwijd veel gebruikt. Het lijkt erop dat de chatdienst eindelijk een goed verdienmodel heeft gevonden. WhatsApp is begonnen met zakelijke account. KLM is een van de eerste bedrijven welke de dienst in Nederland gaat gebruiken. 

WhatsApp is een ideaal platform voor zakelijke klanten, veel Nederlanders beschikken over Whatsapp waardoor de communicatie eenvoudig is. KLM is sinds afgelopen dinsdag gestart met een zakelijk account op WhatsApp.

Eerste test met grote bedrijven

Een klein aantal grote bedrijven neemt wereldwijd deel aan een test. De deelnemende bedrijven krijgen de beschikking over een verified account, hierdoor is het account herkenbaar voor de consumenten. De berichten zijn uiteraard volledig versleuteld en alleen leesbaar voor de zender en de ontvanger.

Via WhatsApp is het voor KPN-klanten mogelijk om een aantal acties uit te voeren. Zo kunnen gebruikers in tien talen hun boekingsbevestiging, incheckmelding, instapkaart en vluchtwijziging inzien en ontvangen.

Geld verdienen

Voor Facebook is het met de zakelijke accounts mogelijk om geld te verdienen. Een echt verdienmodel is er nog altijd niet geweest bij WhatsApp. Opties als reclame in de app liggen vooral erg gevoelig bij de consument. Meer informatie en het eventuele verdienmodel is vooralsnog onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here