Nieuwe trend: eetbare inkt

Er zijn tegenwoordig veel verschillende ink-soorten. Al langere tijd bestaat er gewone inkt voor printers. Maar eetbare inkt is een nieuwe trend welke steeds vaker terugkomt en gebruikt wordt. Wat kan je precies met eetbare inkt?

Wat is “eetbare inkt”

Eetbare inkt wordt al jaren gebruikt en de technologie is hierdoor zeker niet nieuw. In de praktijk is het geen eetbare inkt, maar simpelweg water met kleurstoffen. Dit kan je printen op speciaal eetbaar papier. Eenmaal geprint dient dit vaak als versiering op een taart of cupcake. Het papier en de ‘eetbare inkt’  is volledig veilig en niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Wel is het sterk aangeraden om hiervoor een nieuwe printer te gebruiken.

Kan ik zelf printen?

Vroeger was het alleen mogelijk om afbeeldingen te laten bedrukken op een taart bij de bakker of taartenwinkel. Maar tegenwoordig is zelf printen ook mogelijk. Voor een aantal Canon Pixma printers is het mogelijk om de eetbare inkt te installeren, waarna je vervolgens zonder problemen kan printen op speciaal eetbaar papier. Het printen gebeurd op A4 papier welke zijn voorzien van een aantal ingrediënten welke niet schadelijk zijn voor het menselijk lichaam.

Wil je starten met het printen op eetbaar papier met speciale inkt? Het is sterk aangeraden om te beginnen met een nieuwe printer welke nog nooit is gebruikt voor het printen met normale inkt. In de Canon Pixma MG en Canon Pixa TS serie zijn er een aantal printers te vinden welke gebruikt kunnen worden voor het printen met eetbare inkt. Een aantal geschikte printers zijn bijvoorbeeld de Canon Pixma MG5750 of Canon Pixma TS6050. Bij de webshop Alleeninkt.nl is het mogelijk om eetbare inkt cartridges te bestellen en eetbaar papier.

Vorig artikeliOS 11 GM gelekt: Meer details over nieuwe iPhones en iOS 11
Volgend artikelXiaomi onthult nieuwe Mi Mix 2 smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here