Crucial M4 128GB Ervaring/review firmware 0309

Reviews/Ervaring over de Crucial M4 128GB met firmware 0309

Ik was zelf langopzoek naar een nieuwe hardeschijf welke mijn 3 jaar oude schijf kon vervangen. Na enkele dagen op diverse forums bekijken welke ssd er zijn en welke op dit moment het beste zijn. Ben ik toch gegaan voor een Crucial m4 128GB.

Waarom voor de crucial?

Ik ben voor de Crucial m4 gegaan omdat deze ssd schijf goed uit de testen komen. En goed kan samenwerken met mijn huidige configuratie( sabertooth p67, i7 2600K ). Op mijn moederbord zijn ook 4 sata 600 poorten aanwezig. Dus de schijf kan op zijn volledige snelheid werken als deze goed is ingesteld.

Eerst begon ik dus om de ssd te installeren in mijn computer, Helaas zit er bij de verpakking geen montage materiaal en aangezien ik alleen 3,5 sloten in mijn computer heb. Ben ik zelf aan de slag gegaan met een custom houder voor in de haf922. Ik heb het zelfde als onderstaande afbeelding gemaakt een zeer goede oplossing: Dit zijn niet de foto’s van mij maar ik heb het precies zoals onderstaande afbeelding gedaan.

 

Nu kon het testen beginnen, Hierbij heb ik het programma “crystaldiskmark” Gebruikt. Ik heb de ssd aangesloten op de intel controler. De marvell controller is een tegenvaller met een snelheid van 300MB/s. Ik kan iedereen deze SSD aanraden en je zult er zeker geen spijt van krijgen.Het opstarten is binnen enkele seconden gebeurt en het afsluiten ook. De prijskwaliteit verhouding in vergelijking met anderen ssd’s bijvoorbeeld OCZ is uitstekend.

Hieronder zie je de screenshots van het programma CrystalDiskMark 3.0.1 X64. Deze test is uitgevoerd met bios sata instellingen op ATCHI. De SSD is voorzien van de nieuwste firmware update versie: 0309

De resultaten zijn zeer goed te noemen en de aangegeven snelheid door crucial van 500MB/S word ook netjes behaald.

 

[toggle title=”Belangrijk”]Het is belangrijk dat je de functie automatisch defragmenteren uitzet. Dit is zeer slecht voor een ssd. Deze functie kan je makkelijk aanpassen in Windows 7 en Windows Vista. Vragen over dit onderwerp. Beschrijf het duidelijk in een reactie en wij zullen contact opnemen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen[/toggle]

 

 

Vorig artikelWindows na 22 jaar met een nieuw logo?
Volgend artikeliOS 5.1 Pre-Gold Master uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in