Twee topmensen Equifax opgestapt na grootschalig datalek

Het hoofd van de beveiliging en de CIO van Equifax zijn per direct opgestapt. Op 29 juli werd het Amerikaanse kredietbureau slachtoffer van een enorme cyberaanval. Hackers kregen tijdens de aanval toegang tot gegevens van 143 miljoen Amerikanen. 

Zowel de chief security officer  als de chier information officer zijn per direct vertrokken bij het bedrijf. Equifax heeft bevestigd dat Mandiant, de cybersecurity-afdeling van FireEye, de cyberaanval inmiddels aan het onderzoeken is.

Aandeel Equifax stort naar beneden

In mei en juli was het mogelijk voor cybercriminelen om de data van 143 miljoen klanten te benaderen. Het bedrijf heeft dit pas in september bekend gemaakt. Het aandeel is inmiddels flink gezakt, en zullen er een hoop rechtszaken volgen.

Afgelopen week heeft Equifax melding gemaakt van gestolen persoonsgegevens. De omvang is enorm met gegevens van 143 miljoen Amerikanen. Inmiddels zijn er tientallen rechtszaken gestart. De bedrijfstop wordt er van verdacht dat er voor de officiële melding van het datalek aandelen zijn verkocht.

Vorig artikelGP van Singapore tijdens Ziggo Sport Supersportweekend voor iedereen gratis
Volgend artikelSpotify app verdwijnt van veel oudere smart tv’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in