Welke verschillende printerinkt soorten zijn er op de markt?

De printer markt staat niet stil, jaarlijks komen er nieuwe technologieën op de markt voor de printindustrie. Momenteel zijn er verschillende soorten printerinkt en technieken beschikbaar welke worden toegepast voor de consumentenmarkt.  

Inkjet en Laserprinter

Voor de consument zijn er twee veelgebruikte printers welke het meeste in omloop zijn. Het gaat hierbij om een inkjetprinter en een laserprinter. Het verschil tussen beide printers is de techniek. Bij inkjetprinters wordt inkt, middels een printkop, vanuit kleine gaatjes op het papier gespoten. Laserprinters drukken toner af op het papier.

Het nadeel van een inkjetprinter is dat er bij minimaal gebruik vaak uitdroging ontstaat. Bij een laserprinter is dit niet het geval.

Inkttanks

Bij een inktank technologie beschikken de containers niet over een ingebouwde printkop. Doordat er geen chip vereist is, is de prijs voor het hervullen aanzienlijk goedkoper. Volgens vele fabrikanten welke het inkttanksysteem toepassen is het goedkoper en efficiënter, doordat de chip niet vervangen dient te worden.

Toner cartridges

Toner cartridges worden gebruikt door laserprinters en worden vooral ingezet binnen zakelijke omgevingen. Toner is een soort poeder. Doormiddel van laserlicht wordt het speciale poeder op het papier gehecht. Qua aanschaf zijn de laserprinters duurder, maar met een behoorlijk print volume zijn de kosten uiteindelijk voordeliger.

Cartridges

Inktcartridges zijn voor de inktjet printers de meest gebruikte en voorkomende cartridges welke worden gebruikt bij de consument. De fabrikant heeft het verdienmodel volledig gericht op de cartridges en accesoires, omdat daar het meeste geld mee wordt binnengehaald. Tegenwoordig zijn er ook vele huismerk cartridges, welke aanzienlijk goedkoper zijn.

Met klooncartridges valt een hoop geld te besparen. Vaak is de capaciteit ook een stuk groter en zijn de cartridges een stuk voordeliger, ten opzichten van de originele cartridges. Tegenwoordig doen de goedkopere alternatieve cartridges nauwelijks onder van de originele inkt. Huiswerk cartridges zijn onder andere verkrijgbaar bij Goedkoopprinten.nl

Vorig artikel‘Google dichtbij overname op smartphonefabrikant HTC’
Volgend artikelGoogle neemt deel HTC over voor ruim miljard dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here