‘Apple maakt oudere iPhones niet bewust trager’

Wanneer Apple een nieuwe versie uitbrengt, gaan er vaak geruchten dat de nieuwe versie de oudere iPhones bewust trager maakt. Uit een grootschalige studie blijkt dat niet het geval in de praktijk. 

iPhone wordt niet langzamer

Futuremark, ontwikkelaar van benchmark-software 3DMark, heeft sinds 2016 een studie uitgevoerd naar de prestaties van verschillende iPhones welke op verschillende versies van het iOS-systeem draaien.

Futuremark heeft in totaal meer dan 100.000 testen uitgevoerd met zeven verschillende iPhones-modellen en drie versies van iOS. Zo heeft het bedrijf ook naar de oudere iPhone 5S gekeken in combinatie met iOS 11.

De iPhone 5S is inmiddels de oudste iPhone welke ondersteuning heeft voor iOS 11. Uit de test blijkt dat de prestaties van de iPhone 5S sinds iOS 9 behoorlijk stabiel blijven.

Nieuwe apps en functionaliteiten

In de praktijk kan een toestel wel trager aanvoelen, dit komt vooral door mogelijke nieuwe functies of apps welke zijn gericht op de nieuwere iPhones. Ook zijn er vaak in het begin van de nieuwe releases een aantal bugs waardoor het toestel mogelijk trager zal reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here