Nieuwe technologie maakt 40TB Western Digital schijf mogelijk

Western Digitale (WD) heeft een technologie onthuld waarmee de capaciteit van een hardeschijf enorm wordt vergroot. De nieuwe microwave-assisted magnetic recording techniek zorgt voor een grote opslagcapaciteit. 

Door de nieuwe techniek te gebruiken kan het bedrijf tegen 2025 harde schijven met een capaciteit tot 40TB leveren, zo heeft WD laten weten.

Dankzij microwave-assisted magnetic recording (MARM) kan het bedrijf de opslagcapaciteit van HDD’s tegen 2025 vergroten naar 40 terabyte. Vooral voor de zakelijke omgevingen is de MARM techniek interessant. Schijven met een capaciteit van 40 terabyte zijn vooral interessant voor zakelijke omgevingen en big-data toepassingen.

In de consumentenmarkt wordt het aandeel van de hardeschijf snel ingehaald door de snelle opkomst van de SSD techniek. SSD’s worden steeds goedkoper en zijn daarnaast een stuk sneller. WD richt zich nu vooral op grote datacenters, waar de grotere capaciteit en belang is. Momenteel heeft de grootste schijf van Western Digital een capaciteit van 14 TB.

Vorig artikelAutoriteit Persoonsgegevens: Windows 10 schendt privacy met instellingen
Volgend artikelKPN voegt visual voicemail functionaliteit toe aan Android-smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here