Volvo gaat met de Polestar de concurrentie aan met Tesla

Volvo gaat met Polestar de concurrentie aan met Tesla. Voor het eerst komt de sportafdeling van Volvo met een compleet nieuw ontwerp. De Polestar 1 is een nieuwe hybride coupé welke behoorlijke prestaties heeft. 

Qua uiterlijk heeft de Polestar 1 wat weg van de S60 en de S90. De Polestar 1 is een exemplaar van Polestar welke de beschikking heeft over een aantal interessante specificaties.

Hybride coupé

De Polestar 1 is een hybride coupé. Polestar heeft niet gekozen voor een auto met een volledig accu-pakket. De aandrijving wordt aangestuurd via twee elektromotoren welke afhankelijk van elkaar werken en zijn gericht op de achter wielen. De aandrijving van de voorwielen verloopt via een benzinemotor. Het gaat hierbij om een twee liter viercilinder met turbo en een supercharger. De gecombineerde kracht is goed voor 600 pk en een koppel van ongeveer 1.000Nm.

Beschikbaarheid

Polestar heeft ook plannen voor de ontwikkeling van een volledig elektrische auto. De elektrische variant wordt hierdoor de echte concurrent op de Tesla. De productie van de Polestar 1 begint in 2019.

Vorig artikelZTE Axon M: Android smartphone met twee schermen
Volgend artikel‘OnePlus 5T verschijnt mogelijk op 5 november’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in