De nieuwe functies van OSX Mountain Lion

Apple presenteerde donderdag een nieuwe (update) operating system uit met de naam: OSX Mountain Lion. Het is een vrij grote update geweest met een hoop nieuwe functie’s. Bij apple worden nieuwe producten meestal in een keynote gepresenteerd. Dat was dit keer niet het geval en via internet werd alles verspreid. Er zijn bijvoorbeeld 9 nieuwe functies bijgekomen die ik kort met foto’s hieronder zal beschrijven.

Messages: iMessage is een alternatief voor de oude smsjes (vergelijkbaar met whattsapp) De gebruikers van de app iMessage kunnen met elkaar gratis berichtjes sturen. De functie Messages is er nu ook voor OSX. Geintresseerd? De Gratis beta  is er alvast.

Notification Centre op Mac: Deze functie was al in iOS 5 geintroduceerd. Met deze applicatie kan de Apple-Gebruiker alle meldingen(notificaties) bijhouden zoals meldingen van: Facebook, Twitter, E-mail en veel meer. In OSX Mountain Lion komt de app ook naar de Mac toe. Ook is er voor gezorgd dat alles gaat samenwerken met iCloud.

Gate Keeper: De Mac word steeds populairder onder de mensen daardoor is de functie: Gate Keeper geintroduceerd via deze functie is het mogelijk om heel gemakkelijk beveiligings instellingen te configureren.

Reminders: Bij OSX lion was er nog spraken van een geintegreerd herringdering system in de app iCal. Net zoals bij de iOS devices is de app Reminders er nu ook voor Mac. En ook deze app kan goed samenwerken met iCloud zo ben je altijd up-to-date op al je apple apparaten.

AirPlay op de Mac: Bij de iPhone 4s en de iPad 2 is de functie: Airplay al beschikbaar de app maakt het mogelijk om het beeld draadloos op het scherm te laten zien door middel van Airplay. Deze functie komt nu ook naar de OSX waarbij het presenteren veel makkelijk word gemaakt.

Twitter: Bij de lancering van iOS 5 is twitter een standaard toepassing voor alle Ios devices. Nu maakt apple het ook mogelijk om vanuit het besturingsystem en apps direct app te tweeten. Dus het versturen van tweets word in Mountain Lion veel makkelijker gemaakt.

Share Safari: Het delen van webpagina’s word makkelijker gemaakt bij de lancering van Mountain Lion. Het is mogelijk om direct de pagina’s te versturen naar de e-mail, Twitter, en het nieuwe programma Messages.

Game Centre:  De applicatie Game Centre is begonnen op de iOS devices. Bij Mountain lion is het ook mogelijk om score’s ban apps/games te delen met je vrienden. Daarmee is het nu mogelijk om met de iOS en Mac apparaten score’s te delen en het tegen vrieden online gamen.

Notities: Bij de app Reminders is het mogelijk om het te delen tussen de IOS-devices en Mountain lion. Nu kan dit ook bij de app Notes waarbij alles via iCloud verspreid word.

Alles bij elkaar gaat dit hele mooie update worden voor de meeste Apple gebruikers. De update is gericht op iCloud en connectie met de anderen iOS apparaten. De komende weken is er nog veel meer te lezen over Mac OSX Mountain. De Update Mountain Lion komt deze zomer in de Mac App Store.

 

Vorig artikelBijna 25 miljard App Store downloads
Volgend artikelNieuwe Samsung 15 inch ultrabook

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here