Apple HomePod gaat apps ondersteunen via SiriKit

In december komt Apple met de langverwachte HomePod. het apparaat is een slimme speaker welke is gebaseerd op Siri. De volledige besturing gaat via de assistent. 

Naast de functionaliteiten welke Apple toepast voor de HomePod hebben ontwikkelaars ook de mogelijkheid om zelf apps te maken. Apps voor de HomePod zullen vooral uitbreidingen zijn op bestaande iOS-apps.

Sirikit

Sirikit is de software welke vereist is om apps te laten draaien op de slimme speaker van Apple. Omdat het apparaat niet beschikt over een touchscreen is het cruciaal dat apps een goede ondersteuning hebben voor Siri. De apps draaien niet op de HomePod zelf, maar worden verzonden vanaf de gekoppelde iPhone of iPad. De mogelijkheden zijn hiervan beperkt.

De HomePod heeft naar verwachting geen ondersteuning voor Spotify om de app zo slim aan te sturen, wel is het mogelijk om via AirPlay de muziek naar de HomePod te sturen. Apple Music beschikt wel over de slimme functionaliteiten. Het lijkt erop dat Apple de HomePod ook gaat gebruiken om meer Apple Music-abonnees te werven.

Vorig artikeliPhone X: vrijdag geen losse verkoop in België en Frankrijk
Volgend artikelMicrosoft stopt met Outlook Premium voor nieuwe klanten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in